Skip links
Explore
.

Always served by somebody, always

GRANDEZZA ECO SANCTUARY

Location IconTELOK PANGLIMA GARANG ,SELANGOR
Icon 6,075 sf
dolar Icon RM 1,200,000
Modern Icon MODERN, WABISABI

Imperfect Perfection

By embracing instead of mending what would otherwise be considered flaws, this home's design achieves an aesthetic that is as breathtaking as it is one-of-a-kind.

Surrounded by lush greenery, Eco Sanctuary effortlessly delivers on its promise of being a mesmerising haven and its Grandezza collection naturally does the same. It is therefore no surprise that one if its villas would prove ideal for a family to call home especially after it was designed to perfectly suit their wants and needs by the experts at Interior Plus Design.

With the goal of capitalising on the beauty of any imperfections present in mind, a modern wabi-sabi style was chosen for the residence. As such, complications such as the frontage wall having different levels due to the area's imperfections and the privacy needs of the residents were incorporated into the design instead of hidden away.

Interior plus work Grandezza 1
Interior plus work Grandezza 2
Interior plus work Grandezza 3
Interior plus work Grandezza 5
Interior plus work Grandezza 4
Interior plus work Grandezza 6
Interior plus work Grandezza 7
Interior plus work Grandezza 9
Interior plus work Grandezza 7

Similarly, the foyer expresses the wabi-sabi philosophy with a modern twist by pairing glass blocks and Emperor marble slabs with large smooth pebbles. It is, however, the curved double-volume ceiling which soars over the living and dining areas that is the cornerstone of the home’s personality.

Skylights installed in the living area provide the primary illumination for the central-most part of the interior, giving it a greater sense of spaciousness in the process. Furthermore, the way in which the light falls upon irregular surfaces such as the textured taupe paint and faux stone panels creates a stunning interplay of light and shadow that shifts depending on the time of day.

Close by, the dining area is overlooked by the double-height atrium which is backed by the home’s main staircase. The atrium, like the living area, is illuminated by a skylight located at the terrace level which is the perfect space for hosting informal gatherings. Meanwhile, the kitchen boasts intricately patterned and textured cabinet panels that are set off by a contemporary clear glass cabinet display.

The same approach was used for the master bathroom which is defined by dark Emperor marble of different veining and texture. In contrast, the master bedroom has a much simpler aesthetic that leans on the overall design’s primarily taupe palette and matching light wood panels in order to create the desired sense of warmth and comfort.

Whatsapp Icon